Verpleeghuis De Riethorst ligt in het sfeervolle historische centrum van Geertruidenberg. In de volksmond noemt men De Riethorst nog altijd ‘het Agnes’, de naam van het voormalige zusterklooster Sint Agnes. In een rustige, huiselijke sfeer zoeken we samen met onze cliënten naar mogelijkheden tot (re)activeren.

Specialistische zorg

De Riethorst biedt zorg aan cliënten met voornamelijk lichamelijke problemen en aan cliënten die door afname van hun geheugenfuncties gedesoriënteerd of dementerend zijn. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen, komen mogelijk in aanmerking voor opname in De Riethorst. We bieden verzorging, verpleging en gespecialiseerde psychogeriatrische zorg (voor mensen met dementie). Er zijn mogelijkheden voor tijdelijke opnames, vakantieopnames en crisisopvang.

Twee afdelingen

De Riethorst heeft twee afdelingen: De Wingerd en De Leilinde. De Wingerd richt zich op zorg en begeleiding van mensen met een combinatie van lichamelijke klachten, psychische problemen en/of gedragsproblemen. We creëren vanuit de inzichten van ‘omgevingszorg’ een zo gunstig mogelijke omgeving waar mensen met psychische en/of gedragsproblemen beter kunnen functioneren.

De Leilinde is een beschermde omgeving waar mensen met dementie verblijven. De kleinschaligheid zorgt voor persoonlijk en intens contact tussen medewerker en bewoner. Deze afdeling beschikt over één- en tweepersoonskamers. Er is veel wandelruimte waardoor een grote bewegingsvrijheid ontstaat zowel binnen als buiten in de twee aanwezige tuinen. In ‘belevingshoeken’ worden bewoners geprikkeld door geluiden, beelden, licht of rust.

Palliatieve zorg

We bieden hoogwaardige palliatieve zorg aan cliënten die ongeneeslijk ziek zijn en die nog een beperkt aantal maanden te leven hebben. Palliatieve zorg is iedere vorm van zorg die erop gericht is om iemand met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden. We besteden aandacht aan de lichamelijke klachten en de psychische, sociale en/of geestelijke problemen die zich voordoen bij een cliënt en/of zijn naasten.

Dagbesteding

Dagbesteding wordt overdag geboden aan mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen Zo kunt u er een dag (of meerdere dagen) tussenuit en het geeft uw partner of mantelzorger(s) wat lucht. We bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijkse leven.
U werkt aan het behouden en versterken van uw zelfredzaamheid. Denk aan activiteiten zoals geheugentraining of ‘Meer bewegen voor ouderen’ en creatief bezig zijn. Daarnaast kan het prettig zijn om met meerdere mensen samen te zijn, zodat u niet elke dag alleen hoeft te zijn.

Dagbehandeling

Wanneer iemand nog niet kan worden opgenomen, bieden we in De Riethorst dagbehandeling aan ter overbrugging. Met therapie of behandeling, individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten proberen we uw (mentale) welzijn te verbeteren, zodat u zo lang mogelijk in uw eigen huis en vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Film ‘Dementie in beeld’

Deze film brengt het kleinschalig wonen en werken op afdeling De Leilinde in beeld. Bekijk dit bijzondere verhaal:

Meer informatie?

Meer informatie vindt u in de brochure. Wilt u een gedrukte brochure ontvangen of meer informatie over De Riethorst? Neem telefonisch of via e-mail contact op met Bureau zorgadvies.

Locatiebrochure De Riethorst

Adres
Verpleeghuis De Riethorst
Venestraat 28
4931 BP GEERTRUIDENBERG 
T 0162 513555

Vraag of advies?

Heeft u advies nodig ? Of wilt u een vraag stellen? Bel gerust.Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Aangeboden zorg

 • Begeleiding
 • Palliatieve zorg
 • Verzorging en verpleging
 • Zorg bij dementie

Faciliteiten

 • Activiteiten
 • Kapper
 • Pedicure
 • Schoonheidsspecialiste
 • Tandarts
 • Bibliotheek
 • Bezinningsruimte
 • Winkel

Bezoekadres

Verpleeghuis De Riethorst
Venestraat 28 
4931 BP Geertruidenberg

Deel deze pagina: Linkedin E-mail